donderdag 18 februari 2010

Appletizer's SS2011: Een tijd van verandering, durf en vertrouwen

Dinsdag 12 januari gaf Appletizer een seminar voor spring/summer 2011 in het Zaantheater in Zaandam met trendanaliste Christine Boland en welbekend trendwatcher Lidewij Edelkoort. Edelkoort besprak schitterend beeld aan de hand van 14 thema’s met als rode draad 'Water'.
Christine geeft een verdiepende lezing met als thema ‘Biotopia’: de vooravond van de nieuwe tijd.

Ondanks dat er nog een hoop moet gebeuren door mens en maatschappij wordt dit weinig benadrukt in het seminar van Lidewij Edelkoort. Veranderingen zijn hoognodig in de wereld en haar thematiek ‘water’ draagt hier in mijn opinie niet echt aan bij. Behalve dat water schaars is en dit in de toekomst ook tot problemen kan leiden is het thema ‘resources’ wijd interpretabel maar ook enigszins naïef.

Christine Boland daarentegen steekt met het thema ‘Biotopia’ niets onder stoelen of banken. ‘In de reactie op de problemen, ligt namelijk de kern van de trends die we gaan zien’, meent Boland. Verandering is noodzaak, zoals je ziet in de wereld. In vier thema’s geeft ze een heldere vertaalslag van voor zowel man als vrouw.

Toch komt de interpretatie van Edelkoort, waarbij ‘sluisdeuren opengaan en het water met enorme versnelling uitvloeit’, overeen met Boland’s visie. Boland geeft namelijk aan dat deuren opengaan en we een periode van veranderingen en versnellingen krijgen. Wellicht komen we tot mooie oplossingen, als we allen maar durven vertrouwen, te veranderen en te groeien.

Dit artikel is al eerder gepubliceerd op Stylink met inspiratiebeeld op thema.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten