zaterdag 14 augustus 2010

AIFW: Red Rail beloont donor met fashion

The Red Rail Collection is een charitatieve collectie met unieke outfits van 18 ontwerpers. Thema: ‘The act of giving... blood!’; doneer jouw bloed voor een ander z’n welzijn en maak daarmee kans op een fashionitem. De collectie is onder leiding van modeontwerper Claes Iversen ontwikkeld. Een menslievende show dus ván hotte ontwerpers vóór hippe donoren tijdens deze 13de AIFW.

Aanmelden voor favoriet
Je maakt kans op een ontwerp als je zes maanden lang bloed doneert en je aanmeldt voor je favoriete item uit de collectie. Initiatiefnemer Stichting Nobel jaagt samen met Young Designers United een nieuwe generatie bloeddonoren aan.

Stimuleren van jongeren
“Met deze show vertellen we ons verhaal. We willen mensen stimuleren donor te worden, omdat ook het bloed in Nederland met de vergrijzing schaars wordt”, aldus Jasmijn Andringa van Stichting Nobel. Het is niet zo dat YDU en Stichting Nobel constant zullen blijven belonen: het uiteindelijke doel is juist de altruïstische gift.

Geven = leven
Bloeddonaties betekenen veel goeds: het redden van een premature baby, het aansterken of steunen van een patiënt met kanker of het helpen van een verkeersslachtoffer. Je redt al drie mensenlevens met de hoeveelheid bloed van een uurtje tappen.

Gelukkig na een maand of zes?
In januari laten tijdens de veertiende AIFW Stichting Nobel en YDU van alle aanmeldingen weten of je een van de gelukkige donoren bent die zijn/haar favoriete item uit de eerste Red Rail Collection ontvangt! Voorafgaand aan de bekendmaking worden de kledingstukken twee weken lang gepresenteerd bij de ‘Young Designers United’-winkel in Amsterdam.

Aanmelden kan via de Red Rail website.

Dit bericht is eerder gepubliceerd op Stylink.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten