maandag 16 augustus 2010

Aifw: doe mee met ‘the green fashion competition’

Tijdens de laatste AIFW werd met veel toeters en bellen The Green Fashion Competition gelanceerd. De competition staat open voor inschrijvingen van zelfstandig ontwerpers en teams; het prijzenpakket is zodanig dat winnaars echt kunnen starten als ondernemers in de mode. Green is serious business!

Verschillende sprekers en een groots opgezette presentatie van de collectie van Kentroy Yearwood benadrukten het belang van een duurzame modeindustrie. ”Verspilling en vervuiling in de mode zijn grotesk; ruim 30% verdwijnt op de vuilnishoop. Het is tijd voor een nieuwe generatie ontwerpers, die een schone aarde in acht nemen,” aldus Henk de Jong van Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), samen met AIFW organisator van de wedstrijd.

Modeondernemers van de toekomst
De jury is op zoek naar modeondernemers van de toekomst die focussen op de duurzaamheid. Ben je een goed duurzaam gericht ontwerper of wil je sustainable werken als ontwerper? Deze wedstrijd geeft je de mogelijkheid tot verdieping. Na een eerste selectie volgen 40 jonge ondernemers twee workshops op het gebied van business en creatie.

Bruikbaar prijzenpakket
AIFW en LNV willen de duurzame mode-industrie laten groeien en versterken.. Daarom is het prijzenpakket zo samengesteld dat de winnaars echt kunnen starten als modeondernemers. De 1e prijs is € 25.000 en de 2e prijs is € 15.000. Volgend modeseizoen, tijdens de 14de Amsterdam International Fashion Week, zullen geselecteerde ontwerpers hun collecties showen.

Aanmelden en inschrijven
Met een visie op duurzaamheid kan elk zelfstandig ontwerper of team zich tot 30 september inschrijven. De wedstrijd bestaat uit 3 rondes. Na inschrijven via de website blijven er 40 deelnemers over. In ronde twee presenteer je een businessplan en twee ontwerpen. Daaruit selecteert de jury 8 entrepreneurs op het gebied van fair fashion, die het in de finale tegen elkaar zullen opnemen in de strijd voor het prijzengeld.




Meer informatie over de competition vind je op de site van AIFW.

Dit artikel is eerder gepubliceerd op Stylink en De Betere Wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten