donderdag 29 oktober 2009

Appletizer: Passie, keuzes en durf kenmerken de toekomst

Opgehoogde schouders om makkelijker te bellen, Generation 404 die uw bedrijf verfrist en het opzetten van je eigen moestuin. Tijdens de Appletizer-lezing, begin deze maand, bieden bekend trendanaliste Christine Boland en jonge trendtalenten Sam Colijn en Marcia Nolte bedrijf en individu ingangen om de nieuwe tijd tegemoet te treden. Dat er een (geld)crisis is is één ding, hóe ermee om te gaan is cruciaal.

De Appetizerlezing vond plaats bij het Amsterdamse Platform 21, de modische innovatie- en inspiratieclub. Een zeer inspirerende setting, waar “hergebruik” en “biologisch verantwoord” letterlijk zichtbaar zijn. De locatie alleen al benadrukt de noodzaak van verandering – bij bedrijven, bij onszelf.

Basic bewustzijn
Oplossingsgericht denken. Welke rol kun je als bedrijf spelen? Duurzaam produceren, bijvoorbeeld. Begin bij de basics. Een leuk ecologisch en fair geproduceerd hemdje, T-shirt of pullover van je beste ontwerper. Groene energie binnen je bedrijf: in de toekomst zijn ramen met zonne-energiecellen niet weg te denken… En ook kleinschalig oplossingen; iedereen een eigen mok, scheelt bergen weggooibekertjes en onnodige CO2-uitstoot. En scheidt uw bedrijf het plastic afval al?

Hyperactiviteit en antibiotica
Met elkaar moeten we oplossingen bedenken – als bedrijf, als individu. Een eigen moestuin bijvoorbeeld, lekker onbespoten voedsel eten. Want al die kunstmatige toevoegingen zoals suiker en kleurstof zorgen voor problemen, zoals hyperactieve en te dikke kinderen. Puur dus, zoals door de natuur bedoeld. En zeg nou zelf, zitten we niet in onze maag met al die antibiotica in consumptievlees? Ennuh - wat doet dat met onze natuurlijke weerstand?

Psyche en het lichaam als maakbaar product
Boland geeft aan dat er ook psychisch werk aan de winkel is: 1 op de 4 mensen heeft een stoornis, zoals een depressie, borderline syndroom etc. Ook lichaamsmanipulatie zou hieronder kunnen vallen, zoals cosmetische capriolen als gelifte billen, jukbeenimplantaten en wat al niet, want ‘in hoeverre zijn deze ingrepen gezond?’. Trendtalent Marcia Nolte kijkt daar diametraal tegenaan: zij past in haar visie het lichaam juist aan aan het product. Voorbeeld: met een schouderverhoging kun je makkelijker telefoneren...

Meer lezen? Thema's 2011 en beeld bekijken? Lees verder op Stylink.

Beeld: Boekentafel van Richard Hutten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten